Tuning - time adjustment needed?

#1

I’m uploading measurements via some python code every 5 minutes and it’s working fine however I noticed that when I check my uploads on the Solcast site, the time at the top of the page is an hour behind.
Does this mean I should adjust my ‘period_end’ times by an hour with -01:00 ?

#2

Not seeing that behavior. I think you might need to post your example code for debugging.

POST

curl --location --request POST 'https://api.solcast.com.au/rooftop_sites/0811-1b5e-b146-3b8a/measurements?api_key=<YOUR_API_KEY>' \
--header 'Content-Type: application/json' \
--data-raw '{
  "measurement": {
    "period_end": "2020-08-19T01:50:00.0000000Z",
    "period": "PT5M",
    "total_power": 49
  }
}'

Response

{
    "site_resource_id": "0811-1b5e-b146-3b8a",
    "measurement": {
        "period_end": "2020-08-19T01:50:00.0000000Z",
        "period": "PT5M",
        "total_power": 49
    }
}

Now get the latest readings

curl --location --request GET 'https://api.solcast.com.au/rooftop_sites/0811-1b5e-b146-3b8a/measurements?api_key=<YOUR_API_KEY>&format=json'

Response

{
    "measurements": [
        {
            "period_end": "2020-08-19T01:50:00.0000000Z",
            "period": "PT5M",
            "total_power": 49
        },
        ...
    ],
    "current_page": 1
}
#3

Are you posting in summer time rather than UTC?

#4

Actually, after checking my measurements again, I think they’re ok.
I just realised the period end times displayed on the site are also an hour behind.
My last upload was at 18.26pm but shows as 17.26pm.
Bit confusing with the time on Solcast being an hour behind.

1 Like